Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


Πρόεδρος του συλλόγου

Βιογραφικό της κ. ΑΝΝΑΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗ-ΓΚΡΙΤΖΑΛΑ

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα Ιδεολογία της: Παγκόσμια Ειρήνη & Πολιτισμός στους λαούς και ίσα δικαιώματα για τα παιδιά όλου του κόσμου.
Πρώην παρουσιάστρια παιδικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.
Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και μουσικοσυνθέτρια παιδικών τραγουδιών.
Ασχολείται με τη ζωγραφική, κεραμική και γλυπτική και έχει παρουσιάσει ανάλογες εκθέσεις.
Παιδαγωγός πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αγωγής και οργανώτρια παιχνιδότοπων.
Ιδρύτρια και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Πνευματικής και Κοινωνικής Αναπτύξεως Παιδιού.
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς Παιδικής Εκθέσεως
Ζωγραφικής στην Ελλάδα. Οργανώτρια διεθνών παιδικών εκθέσεων ζωγραφικής βλεπόντων παιδιών.
Πρωτοποριακή διεθνής ερευνήτρια στη Μελέτη-Έρευνα ζωγραφικής των τυφλών παιδιών και οργανώτρια διεθνών παιδικών εκθέσεων ζωγραφικής τους.
Δημιουργός του βιβλίου «Τα τυφλά παιδιά ζωγραφίζουν», το οποίο έχει αποσταλεί δωρεάν σε όλες τις χώρες του κόσμου ως πανανθρώπινο μήνυμα.

Οργανώτρια συνάξεων για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών με τη συμπαράσταση των παιδιών όλου του κόσμου.
Οργανώτρια παιδικών διαγωνισμών ποίησης και λογοτεχνίας.
Οργανώτρια παιδαγωγικών σεμιναρίων και συνάξεων για την ειρήνη όλων των παιδιών του κόσμου.
Δημιουργός της παιδικής Σημαίας της Ειρήνης, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου, σε συνεργασία με το
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (η παιδική Σημαία της Ειρήνης έχει σταλεί σε όλες τις χώρες του Ο.Η.Ε.).

Ως ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, οργάνωσε σεμινάρια για την καταπολέμιση των ναρκωτικών και για την πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των παιδιών σε χώρους εργασίας.

Έχει οργανώσει ημερίδες για την ενημέρωση των δικαιωμάτων των παιδιών σύμφωνα με το αστικό, εργατικό και ποινικό δίκαιο, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες.


Το 1993, η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για τη διεθνή της έρευνα και τις Διεθνείς Εκθέσεις Ζωγραφικής τυφλών παιδιών, καθώς επίσης και για τη γενική πολιτιστική, παιδαγωγική και κοινωνική της δραστηριότητα.

Υποψήφια του Βραβείου NOBEL Ειρήνης 1997.
Με εισήγηση της στα μέλη του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
αφιέρωσε το 2000 ως Διεθνές Έτος Ειρήνης για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Το 2004, επί τη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα οργάνωσε, ως Πρόεδρος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ
ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Διεθνή Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί
Αγώνες – Ελλάδα 2004», αφιερωμένη στον Πολιτισμό και την Ειρήνη.

Σε ειδική τελετή βραβεύτηκαν έργα παιδιών από 35 χώρες. Επίσης, για την καλλιέργεια του Ολυμπιακού ιδεώδους βραβεύτηκαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, η Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής & Αθλητικής Παιδείας και η Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Στις 4 Ιανουαρίου του 2005, σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου, αφιέρωσε το έτος 2005 ως έτος μνήμης για τα παιδιά που χάθηκαν από τις τραγικές καταστροφές του τσουνάμι το Δεκέμβριο του 2004, δίνοντας την ευχή για ένα ειρηνικό μέλλον στα επιζήσαντα παιδιά. Το μήνυμα εστάλη σε όλες τις Πρεσβείες
των Αθηνών, καθώς και σε πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Επί 35 χρόνια, το διεθνές παιδαγωγικό της έργο είχε τη συμπαράσταση των Πρεσβειών και Προξενείων της Αθήνας, των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς επίσης και του Δήμου Αθηναίων, της Ευρωπαικής Κοινότητας, του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, του ΙΦΕΤ Α.Ε. (Ινστιτούτο Έρευνας & Τεχνολογίας), της Novartis, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Προβλέπεται η ίδρυση Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Ζωγραφικής βλεπόντων και τυφλών παιδιών, με συμμετοχή από 146 χώρες και έδρα την Αθήνα. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια και το  Μουσείο θα είναι αφιερωμένο στον Πολιτισμό και την Ειρήνη των παιδιών όλου του κόσμου. Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved