Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑμεΑ

Χωρίς φροντίδα παιδιά, ψυχικά ασθενείς και ΑΜΕΑ!

Είκοσι χρόνια έπειτα από το «άνοιγμα» των ψυχιατρείων οι περίπου 35.000 ψυχικά ασθενείς βρίσκονται μετέωροι και το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καθίσταται αβέβαιο. Συσσωρευμένα χρέη πάνω από 22 εκατ. ευρώ, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αγωγές εξώσεων σε οικοτροφεία και διαμερίσματα, ξενώνες που παίρνουν τρόφιμα… δανεικά από άλλες δομές ψυχικής υγείας για τους ενοίκους τους. Θεραπευτικά προγράμματα (πετσο)κομμένα και ραμμένα στα νέα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα. Έτσι έχει διαμορφωθεί πλέον το σκηνικό στο χώρο της ψυχικής υγείας στη χώρα μας, σύμφωνα με τις καταγγελίες εκπροσώπων των φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο.

"Λουκέτο" σε δύο δομές ψυχικής υγείας

Είναι ενδεικτικό ότι πριν από λίγες ημέρες μπήκε λουκέτο σε δύο ξενώνες, στη Λειβαδιά και το Αιγάλεω, με 28 συνολικά ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα είχαν ζήσει στη Λέρο. Κάποιοι ασθενείς μοιράστηκαν σε άλλες δομές του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούσαν οι ξενώνες, ενώ 15 βρέθηκαν και πάλι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ). Ανάλογη πορεία κινδυνεύουν να έχουν εκατοντάδες δομές σε όλη τη χώρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχικές ασθένειες.

Ομηροι οι ασθενείς

Οι 1.500 ασθενείς που στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης ζουν σε ξενώνες, οικοτροφεία και διαμερίσματα ανά την επικράτεια, είναι τα πρώτα «θύματα» αυτής της κατάστασης. Τα δύο «λουκέτα» στους ξενώνες του ΕΚΕΨΥΕ θεωρείται ότι θα φέρουν ντόμινο «σφραγίσματος» στις δομές. Σε δεινή θέση βρίσκονται όμως και περισσότεροι από 30.000 ασθενείς με ψυχικά προβλήματα οι οποίοι λαμβάνουν τις αναγκαίες για την νόσο τους υπηρεσίες υγείας στο πλαίσιο Κέντρων Ημέρας και Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας. «Αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και λαμβάνουν υποστήριξη, συμμετέχουν σε προγράμματα αποκατάστασης και επανένταξης, μέσα από ένα τεράστιο πλέγμα υπηρεσιών, μένουν μετέωροι.

Οι επιπτώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους θα είναι βαρύτατες», λέει στο protothema.gr η κυρία Αγγέλα Τριανταφύλλου, γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συγγενών Ψυχικά Ασθενών. «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως θα είναι η ζωή μου εάν κλείσει το Κέντρο Ημέρας. Καλώς ή κακώς το Κέντρο και οι δραστηριότητες που κάνουμε είναι μία διέξοδος για μένα όπως και για πολλούς άλλους. Είναι το σχολείο μας, η διασκέδασή μας, η οικογένειά μας πολλές φορές. Εδώ μαθαίνουμε πως είναι να ζούμε ξανά» λέει η 35χρονη Ελίνα που το protothema.gr συνάντησε σε Κέντρο Ημέρας της Αθήνας, στην πλατεία Αττικής.

Ως μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή θεωρεί την συμμετοχή του στο Κέντρο Ημέρας ο 42χρονος Δημήτρης. «Μια ευκαιρία που δεν θέλω να μου στερήσουν. Αν κλείσει δεν έχουμε προοπτικές και το ξέρουμε. Τα ψυχιατρεία είναι μονόδρομος. Δεν θέλω όμως να γυρίσω πάλι εκεί…». «Βασίζομαι σε αυτό το βήμα», λέει η 25χρονη Εντέλα, αναφερόμενη στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, ιατρικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, του Κέντρου Ημέρας. «Κάνω ένα σημαντικό ξεκίνημα και πάλι στη ζωή μου. Και θέλω να με αφήσουν να το ολοκληρώσω, χωρίς φάρμακα, χωρίς κλείσιμο στο ψυχιατρείο».

 

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑμεΑ

Ονομάζομαι Ηλίας Αλεξάνδρου του Αλέξιου και της Σουζάνας από το Βλαχιώτη Λακωνίας. Γεννήθηκα στις 24 Σεπτεμβρίου 2005 και θέλω απλά να σας μεταφέρω το πρόβλημά μου. Δεν ζητάω να με λυπηθείτε – δεν είμαι κακόμοιρο!!! είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ – απλά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ας το κάνει. Τώρα είναι 7,5 ετών και έχει τραχειοστομία. Εδώ και 4…5 χρόνια έχω κάνει χειρουργείο καρδιάς και τώρα παμε και για δεύτερη ..

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου έχει υποτροπιάσει με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια ζωής μου να στενεύουν. Οι καρδιολόγοι μου ο κος Ράμμος και ο κος Αζαριάδης από το Ωνάσειο δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση ξανά και δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Η λύση βρίσκετε στην Ελβετία από τον κο Καλλαγκο – παιδοκαρδιοχειρούργο – ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές παρόμοιες επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και με μεγάλη επιτυχία.

Η επέμβαση κόστους 100,000 € μπορεί να γίνει στην Ελβετία αν υπογράψουν οι Έλληνες γιατροί για να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα από την ασφάλεια, όμως μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αρκεί το Ωνάσειο να στείλει επίσημη πρόσκληση στον κο Καλαγκο. Μέχρι τη στιγμή αυτή τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει αν και ο κος Καλλαγκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας ζήτησε αυτό το τόσο απλό:« μια πρόσκληση από το Ωνάσειο», για να μπορέσει να έρθει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στην Ελλάδα και να χειρουργήσει την δική μου μικρή καρδούλα. Σας ευχαριστώ που μου αφιερώσατε λίγο από το πολύτιμο χρόνο σας. Ο μικρός Ηλίας

Ο μικρός μας φίλος Λιάκος τελικά έχασε την μάχη για ζωή...Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved