Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


Παιδικές ασθένειες

Αλλεργίες της άνοιξης: πώς θα καταλάβεις αν το παιδί σου έχει αλλεργία ή λοίμωξη;

Η εποχή της άνοιξης χαρακτηρίζεται από πολλές αλλεργίες. Η ρινίτιδα, η επιπεφυκίτιδα, το δερματικό εξάνθημα και το άσθμα είναι μερικές από αυτές.  Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τις αλλεργίες της άνοιξης με τη βοήθεια του παιδιάτρου Δρ. Σπύρου Μαζάνη!

Οι κλασικές ασθένειες όπως η ρινίτιδα ή η επιπεφυκίτιδα υπάρχουν και ως αλλεργικές αλλά και ως μικροβιακές λοιμώξεις. Το θέμα είναι πώς μπορείς να ξεχωρίσεις και να διακρίνεις εάν το παιδί σου έχει αλλεργία και όχι μικροβιακή λοίμωξη, καθώς η εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι σχεδόν ίδια;

Λοιμώδης μονοπυρήνωση: μία ίωση που κολλάει με τα φιλιά!

Οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν υπερβολικά όταν ακούν το όνομα αυτής την νόσου: λοιμώδης μονοπυρήνωση. Αν και πρόκειται για μία από τις πολλές ιώσεις, μερικές φορές ταλαιπωρεί τα παιδιά για πολλές εβδομάδες. Πρόκειται για τον ιό Epstein-Barr που μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα από το σάλιο του παιδιού σε άλλο παιδί κατά την κοντινή επαφή, αλλά και με μολυσμένα αντικείμενα (μολύβια, παιχνίδια, βιβλία, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κ.ά.)

Το παιδί ροχαλίζει; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε;

Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση ότι το μωρό “κοιμάται σαν πουλάκι”. Και όμως αυτό δεν ισχύει πάντοτε διότι και τα παιδιά ροχαλίζουν. Και θέλει προσοχή διότι πολλές φορές το ροχαλητό του παιδιού δεν είναι αθώο.

Ο ενοχλητικός ήχος παράγεται από τους μαλακούς ιστούς του φάρυγγα, απλό την ρίζα της γλώσσας, από τον ουρανίσκο και την σταφυλή κατά τη διάρκεια του ύπνου και οφείλεται συνήθως σε κάποια απόφραξη της ελεύθερης διόδου του αέρα από τη μύτη και το στόμα προς τους βρόγχους.

Πώς θερμομετρούμε το παιδί; Ποιο θερμόμετρο είναι το καλύτερο; Μάθε τα πάντα!

Όταν για πρώτη φορά χρειαστεί να πάρετε τη θερμοκρασία του μωρού σας θα νιώσετε πολύ αμήχανα. Αναλαμβάνετε μία “ιατρική πράξη κατ' οίκον” και έχει σημασία να δώσετε τη σωστή πληροφορία στον παιδίατρό σας και φυσικά να μην προκαλέσετε πόνο στο μωρό σας. Γι' αυτό ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σας εξηγεί τα πάντα!

Υπάρχουν αρκετά είδη θερμομέτρων στην αγορά στην προσπάθεια να βρεθεί ένα που να είναι απλό και αξιόπιστο. Ας δούμε ποιες είναι οι κατηγορίες και οι επιλογές σας!

Προβλήματα στον ύπνο του μωρού: οδηγίες!

Ο ύπνος είναι από τις πλέον κυρίαρχες και σημαντικές λειτουργίες για τα μωρά και τα νήπια. Τι γίνεται όμως ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα; Πώς μπορείτε να τα ξεπεράσετε;


Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις συνήθειες ύπνου των παιδιών, όπως πείνα, πόνος, αρρώστιες, αλλά και οικογενειακοί λόγοι, όπως η ατμόσφαιρα στο σπίτι, παρουσία αδελφιών, άγχος και άλλοι πολλοί, που είναι δυνατό να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά ύπνου των παιδιών και να δημιουργήσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Στα μωρά συχνά οι γονείς θεωρούν ως πρόβλημα το γεγονός ότι ξυπνούν συχνά μέσα στη νύχτα, αλλά όπως ήδη έχουμε εξηγήσει αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό ακόμη κι αν δεν διευκολύνει τη ζωή των γονιών. Τα περισσότερα προβλήματα ύπνου εμφανίζονται στα νήπια

Είδα αίμα στα κακά του παιδιού. Ν' ανησυχήσω;

Μήπως είδατε αίμα στα κακά του παιδιού σας; Πόσο ανησυχητικό είναι; Από πού μπορεί να προέρχεται; Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί τις αιτίες!


Η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα ανησυχεί τους γονείς, το παιδί και τον παιδίατρο. Ο γιατρός του θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι πραγματικά πρόκειται για αίμα και όχι για χρωματισμό των κοπράνων που οφείλεται σε τροφές όπως πατζάρια, σπανάκι, κεράσια, σκούρα σοκολάτα, ζελέ με χρωστικές ή σε φάρμακα που παίρνει το παιδί όπως σίδηρο, αντιβιοτικά κ.ά.

Μπιμπερό: πώς και ως πότε πρέπει να το αποστειρώνεις;

Η αποστείρωση των μπιμπερό και των θηλών που χρησιμοποιούνται για το τάισμα του μωρού είναι μια διαδικασία ρουτίνας για τους γονείς που βασίζονται στο τάισμα με γάλα του εμπορίου. Ο στόχος της αποστείρωσης είναι η προστασία του ανώριμου ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού από «επιθέσεις» βακτηρίων που μπορεί να κρύβονται στα αντικείμενα εκείνα που χρησιμοποιούνται για το τάισμά του. 

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στα μωρά

Πολλά παιδιά από την γέννησή τους μέχρι τους 12 μήνες ζωής τους παρουσιάζουν το φαινόμενο να γυρίζει το γάλα τους από το στομάχι προς τον οισοφάγο. Αυτό ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται.

Γιατί συμβαίνει η ΓΟΠ;

Ας βάλουμε τέλος στην παιδική παχυσαρκία!

Θα φανταζόσουν ποτέ πως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τα τελευταία, κυρίως, χρόνια, τα παιδιά θεωρούνται από τα πλέον παχύσαρκα στην Ευρώπη, οι γονείς δεν βλέπουν καν πως υπάρχει πρόβλημα; Και όμως! Σε πρόσφατη έρευνα στην ελληνική επικράτεια, βρέθηκε πως οι γονείς, και ειδικά οι μαμάδες, δεν μπορούν να εκτιμήσουν σωστά το βάρος των παιδιών τους, και έχουν την τάση να το «βλέπουν» χαμηλότερο από όσο είναι στην πραγματικότητα.Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved