Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


Υγεια News

Στένωση δακρυϊκού πόρου: τι πρέπει να κάνεις;

Πολλά μωρά όταν γεννιούνται παρουσιάζουν δακρύρροια (δηλαδή πολλά δάκρυα) και μερικές φορές τσιμπλιάζουν τα μάτια. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να μην παρουσιαστούν αμέσως μετά τη γέννηση αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει διότι σχεδόν 6 στα 100 βρέφη γεννιούνται με ένα πρόβλημα που ονομάζεται "στένωση του δακρυϊκού πόρου".

Πότε θα μιλήσει το μωρό μου;

Η εμφάνιση και η ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας αποτελούν ένα από τα βασικά ενδιαφέροντα των γονιών, δεδομένου ότι η λεκτική επικοινωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη μελλοντική εξέλιξη του παιδιού.

Ο λόγος και η ομιλία αναπτύσσονται κυρίως κατά τα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού και μέχρι τα 9 τελειοποιούνται. Σε αυτή την πορεία, η επίδραση του περιβάλλοντος είναι σημαντική.

Και όμως, τα παιδιά έχουν άγχος! Τι πρέπει να κάνεις!

 

Οι πιο πολλοί γνωρίζουν πια ότι άγχος δεν έχουν μόνον οι μεγάλοι, αλλά και τα μικρά παιδιά. Για ποιο λόγο; Τι πρέπει να προσέξετε; Η ψυχολόγος-παιδοχυχολόγος, συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου σας εξηγεί.

Νόσος του χεριού, του ποδιού και του στόματος: τι πρέπει να γνωρίζεις!Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά ακούγεται ότι παιδάκια μικρής ηλικίας αρρωσταίνουν από μία νέα ίωση που έχει ένα περίεργο όνομα: νόσος του χεριού, του ποδιού και του στόματος. Μά

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά ακούγεται ότι παιδάκια μικρής ηλικίας αρρωσταίνουν από μία νέα ίωση που έχει ένα περίεργο όνομα: νόσος του χεριού, του ποδιού και του στόματος. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έξαρση της νόσου.

Τι είναι; Πώς διαγιγνώσκεται; Πώς αντιμετωπίζεται; Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σού εξηγεί.

Θηλάζεις; 10 tips για να μην πάθεις μαστίτιδα!

Η μαστίτιδα είναι μία φλεγμονή του μαστού της μητέρας που θηλάζει και συνήθως συμβαίνει τις πρώτες μέρες ή τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Πρόκειται για μια νόσο η οποία αν δεν προληφθεί ή αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως απειλείται η υγεία της μητέρας και η διακοπή του θηλασμού. Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σε συμβουλεύει για το τι πρέπει να προσέξεις!

Παιδικές ημικρανίες: πώς να τις προλάβετε!

Εάν νομίζατε ότι ο έντονος πονοκέφαλος συμβαίνει μόνο στους μεγάλους ήρθε η ώρα να δείτε την αλήθεια κατάματα.

Η ημικρανία δεν αφορά μόνο τους ενήλικες. Πολλά παιδιά και έφηβοι έχουν την τάση να εμφανίζουν αυτόν τον έντονο πόνο σε ένα τμήμα του κεφαλιού, την περιστασιακή ναυτία, τη φωτοφοβία και την αύρα συμπτώματα που συνήθως προκαλεί η ημικρανία.
Αν και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να προληφθεί μια ημικρανία, η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών σημειώνει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να εφαρμόσουν οι γονείς με ένα παιδί για να βοηθηθεί:

caesarean 2012-08-30 Καισαρική τομή: Ναι η όχι;

Υπάρχουν ευεργετικές ή αρνητικές πτυχές εάν επιλέξετε την καισαρική τομή;

Παλαιότερα εφαρμοζόταν με ολική, σήμερα με επισκληρίδιο αναισθησία που εξασφαλίζει την απόλυτη συναίσθηση του τι γίνεται και τη δυνατότητα άμεσα να θηλάσετε το νεογέννητο σας. Αν και η καισαρική δεν επηρεάζει το θηλασμό καθώς το γάλα «κατεβαίνει» στο τρίτο εικοσιτετράωρο ωστόσο έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότερες γυναίκες που γέννησαν με καισαρική εγκαταλείπουν σύντομα τον θηλασμό

Πότε πρέπει να πάει το παιδί σε αναπτυξιολόγο;

Ο αναπτυξιακός έλεγχος στοχεύει στο να ελέγξει τις κινητικές, ακουστικές, κοινωνικές, γλωσσικές, οπτικοκινητικές και κριτικές δεξιότητες του παιδιού. Κατά τη φυσιολογική διαδικασία της σωματικής ανάπτυξης ένα παιδί αναπτύσσει παράλληλα και τις δεξιότητες του. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις, παιδιών που στη διαδικασία της ανάπτυξης κάποιες δεξιότητες φαίνεται να «μένουν πίσω». Τότε κρίνεται αναγκαία η εκτίμηση του ειδικού, με έναν αναπτυξιακό έλεγχο και εάν επιβάλλεται θα ακολουθήσει κάποια εξειδικευμένη θεραπευτική παρέμβαση.

Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί που πάει σχολείο;

Ποιες τροφές και συστατικά «τροφοδοτούν» τους μικρούς μας φίλους με ενέργεια, εξυπνάδα, μνήμη, συγκέντρωση, κριτική ικανότητα;


Η σύσταση κάθε ανθρώπινου οργανισμού είναι βιοχημική, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τα κατάλληλα «καύσιμα» για να λειτουργήσει αλλά και να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό!Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved