Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


Σχολείο

Τι είναι η δυσγραφία; – Στρατηγικές βελτίωσης


Η γραφή είναι μια αναπτυξιακή διαδικασία κατά την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τις απαραίτητες κινητικές δεξιότητες που απαιτούνται για να γράψουν, καθώς και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να μεταφέρουν τη σκέψη τους στο γραπτό. Επομένως η γραφή εκ φύσεως, είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός και απαιτεί τόσο κινητικές δεξιότητες, όσο και δεξιότητες επεξεργασίας των πληροφοριών. Πότε όμως μπορούμε να μιλήσουμε για δυσκολία στις δεξιότητες γραφής και πότε η γραφή μπορεί να αποτελέσει σημάδι μαθησιακής δυσκολίας;

Περισσότερα

Ο Δάσκαλος ως σύμβουλος


Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μια μαθησιακή αλλά και μια ψυχολογική διαδικασία γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να εκπληρούν και το ρόλο του παιδαγωγού – ψυχολόγου.

Σήμερα οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στις όλο και πιο πλουραλιστικές σχολικές τάξεις. Εκτός από καλοί δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι και καλοί σύμβουλοι και καλοί εμψυχωτές.

Περισσότερα

Η Εξέλιξη της Ζωγραφικής ικανότητας του παιδιού

Η εξέλιξη της ζωγραφικής ικανότητας του παιδιού έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από πολλές ειδικότητες που ενασχόλησή τους είναι το παιδί και η ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο της εργοθεραπείας έμφαση δίνεται στην εξέλιξη της ζωγραφικής ικανότητας σε σχέση με την οπτική αντίληψη και την επιδεξιότητα του χεριού.
Σύμφωνα με τον Piaget, η παιδική ζωγραφική ακολουθεί την ίδια εξελικτική πορεία που ακολουθεί η οπτική αντίληψη και η επιδεξιότητα των χεριών.

Περισσότερα

Ομαδικά παιχνίδια που παίζαμε όταν ήμασταν μικρά....

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από όταν ήμασταν μικρά, αλλά κάποια παιχνίδια που παίζαμε έξω στις γειτονιές, έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μας.
Ας τα θυμηθούμε λοιπόν.......

Περισσότερα

Ξέρεις ότι είσαι παιδαγωγός όταν...

Ξέρεις ότι είσαι παιδαγωγός όταν...

1. Ακούς πίσω σου 25 φωνές και ξέρεις ακριβώς σε ποιόν ανήκει η κάθε μια.
2. Σε λένε μαμά 20 φορές την ημέρα και δεν έχεις καν παιδιά.
3. Μπορείς να πας τουαλέτα και να επιστρέψεις σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. . .

Περισσότερα

Από το σπίτι στον παιδικό σταθμό

Μήπως σε λίγο καιρό ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον περιμένει το μικρό σας με νέο πρόγραμμα, νέους κανόνες, νέους φίλους και νέες γνώσεις; Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για μια ομαλή μετάβαση από την οικογένεια στον παιδικό σταθμό.

Της Φαίης Ευθυμίου, με τη συνεργασία της παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας και Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ κας. Ευαγγελίας Καλαϊτζή.

Περισσότερα

Παιδί & Βιβλίο: μια σχέση που εξελίσσεται

Η Σταχτοπούτα, Τα Τρία Γουρουνάκια, Ο Παπουτσωμένος Γάτος και η υπόλοιπη παρέα των παιδικών παραμυθιών περιμένουν να διασκεδάσουν αλλά και να διδάξουν και το δικό σας παιδί. Σσσσς… Το παραμύθι αρχίζει!

Της Έλενας Γεμελιάρη με τη συνεργασία της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Σταυρούλας Σανίδα.

Περισσότερα

Δικό μου 'μολύδι!'

Aργησε να μιλήσει, ελπίζω να μη σημαίνει αυτό κάτι για το σχολείο», «Δεν μπορεί να πει καλά το “ρ”, πότε θα το καταφέρει;», «O δάσκαλος μου είπε ότι είναι πολύ κακός στην ορθογραφία, θα δούμε αν θα διορθωθεί».

ΠερισσότεραΜπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved