Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης // Αμέα,Amea,παιδιά Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Μπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά


Παιδί & Ψυχολογία

Χαρισματικά παιδιά σε αχάριστο κόσμο

Το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται από 2% έως 5%. Προκαλούν τον θαυμασμό με τις ικανότητες που αναπτύσσουν εξ απαλών ονύχων. Ομως είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δεν κινδυνεύουν από την ιδιαιτερότητά τους, αλλά από την παρεμπόδιση της εκδήλωσης των ικανοτήτων τους από τον περίγυρό τους
Χαρισματικά παιδιά σε αχάριστο κόσμο
Μαρτυρίες γονέων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  16/05/2004 00:00 www.tovima.gr


Χαρισματικά παιδιά σε αχάριστο κόσμο

Ψυχολογική υποστήριξη για γονείς και παιδιά

Οποιοδήποτε «φυσιολογικό» παιδί μπορεί σε κάποια χρονική περίοδο να χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη και είναι καλό οι γονείς να κινητοποιούνται άμεσα αν αντιληφθούν πως κάποια συμπεριφορά του παιδιού είναι προβληματική και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ίδιο το παιδί, στις σχολικές του επιδόσεις και τις διαπροσωπικές του σχέσεις.

15 λόγοι για τους οποίους τσακωνόμασταν με τα αδέρφια μας

Οι αδερφικοί τσακωμοί μπορεί να είναι από απλές εκδηλώσεις ζήλιας έως τις πιο επικές μάχες που έχει συναντήσει ποτέ κανείς. Ωστόσο παρά τις διαφωνίες, τα «δικό μου είναι» και τα «αυτός το άρχισε», τίποτα δεν συγκρίνεται με την αδερφική αγάπη! Δείτε 15 κλασικούς αδερφικούς καυγάδες.

Περισσότερα

Γιατί σκαρφίζεται ιστορίες;

Ποια είναι τα κίνητρά του όταν πλάθει ιστορίες από τη φαντασία του
Πριν θυμώσετε ή ορίσετε επιπτώσεις όταν «πιάσετε» το παιδί σας να σκαρφίζεται ιστορίες καλό είναι να δείτε ποια είναι τα κίνητρά του. Δεν είναι απαραίτητο ότι μεγαλώνετε έναν μικρό ψεύτη. Υπάρχει περίπτωση το μικρό σας να είναι απλά ένα δημιουργικό παιδί με φαντασία που καλπάζει.

Περισσότερα

Γιατί τα αδέρφια είναι τόσο διαφορετικά;

Μεγαλώνουν στο ίδιο περιβάλλον, έχουν τους ίδιους γονείς και τις ίδιες εμπειρίες. Γιατί, λοιπόν, διαφέρουν τόσο πολύ;

«Κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο με διαφορετικές διαθέσεις αλλά και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μεγάλο μέρος του οποίου οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες», λέει ο παιδοψυχολόγος δρ. Ζερόμ Μπρόντλι, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.

Περισσότερα

Οι καλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν λάθη

Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να κάνει λάθη στην ορθογραφία ή να αποτυγχάνει σε ένα διαγωνισμό. Όμως οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι η αποτυχία, μπορεί να μετατραπεί σε πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία που πραγματικά βελτιώνει την ικανότητα του παιδιού να πετύχει στο μέλλον.

Περισσότερα

Ο γάτος που άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού με αυτισμό!

Μόνο συγκίνηση αλλά και χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει η ιστορία του 4χρονου Φράσερ Μπουθ και του γκρίζου γάτου του, που ονομάζεται Μπιλι.

Περισσότερα

Είμαι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί. Με γνωρίζεις;

Είμαι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί.
Εννοώ ότι έχω Διαταραχή της Αισθητηριακής Επεξεργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί με σωστό τρόπο τις αισθητηριακές πληροφορίες που δέχομαι. Όταν ο εγκέφαλός μου δέχεται μία πληροφορία μέσω κάποιας αίσθησής μου  (από το οπτικό, ακουστικό, απτικό, αιθουσαίο ή ιδιοδεκτικό σύστημα), δεν γνωρίζει πάντα τι πρέπει να κάνει με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνομαι και να έρχομαι σε σύγχυση.

Περισσότερα

20 καθημερινά αντικείμενα που ενθουσιάζουν τα παιδιά


Θα έχετε παρατηρήσει πως τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται με τα πιο βαρετά αντικείμενα. Αν δώσετε, όμως, λίγη παραπάνω προσοχή στο ποια ακριβώς οικιακά αντικείμενα είναι αυτά, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα αντικείμενα αυτά είναι πραγματικά αξιοπερίεργα και ότι το παιδί σας είναι ιδιαίτερα παρατηρητικό και φιλομαθές. Και γι'αυτό είναι σημαντικό να στηρίζουμε την περιέργειά τους αλλά και τον ενθουσιασμό που τους προσφέρουν τα αντικείμενα αυτά.

ΠερισσότεραΜπομπονιέρες | Μπομπονιέρες γάμου | Μπομπονιέρες βάπτισης Αμέα, Μη κερδοσκοπικό σωματείο στέγη ελπίδας τα χαρούμενα παιδιά

 

Web Design and Hosting by Galaxynet | 2010 All rights reserved